På Vestre Billingstad foregår det en stor transformasjon. Området som tidligere var preget av industri begynner nå å bli et veletablert og attraktivt boligområde hvor det skal bygges ulike leiligheter og felleslokaler til glede for beboere og nabolag.

Sted
Vestre Billingstad, Asker
Status
Under utvikling
Type
Leiligheter
Salgsstart
2. kvartal 2024
Antall
425
Areal BRA
31-133

Stor variasjon og gode uteområder

Det skal bygges over 400 leiligheter, alt i fra 1- til 4-roms, med og uten utleiedel. I tillegg planlegges det noen færre veldig spennende leiligheter som vil gå over to plan med store flotte vinduer og inngang direkte fra gateplan.

Det vil bli et stort felleslokale og takterasser som skal fylles med etterspurt og attraktivt innhold – til glede for beboere og nabolaget. Uteområdet skal spille på lag med omgivelse og være et sted man kan slappe av, leke, alene eller sammen med naboer.

Området vil bestå av to delfelt, hvor hvert felt vil få sin egen arkitektonisk karakter. Bebyggelsen rundt det første feltet vil bli utviklet som et helhetlig urbant storgårdskvartal, med klart definerte uterom; det store gårdsrommet og strøksaksen som binder de to delfeltene sammen. Det andre feltet vil bestå av bygg organisert i en vifteform, som speiler Neselvas buktning og forteller om beliggenheten til elven.

Bærekraftige løsninger

Vestre Billingstad vil bli BREEAM-sertifisert, som et bevis på at vi tar bærekraft på alvor. Vi har i tillegg definert klimaavtrykk som et av kriteriene ved valg av løsninger i selve prosjekteringsfasen, slik at vi sikrer bærekraftige løsninger allerede ved start.

Arkitekt: HRTB

Bergerveien 12

Kontaktinformasjon