Kunst

3KT (Trekanttomten) er et byutviklingsprosjekt mellom Aker Brygge og Vika med planlagt byggestart i 2026.  Ferd Eiendom tror kunst og kultur spiller en viktig rolle i en attraktiv by.

I en storby vil det alltid være utviklingsprosjekter som gjør byen mindre tilgjengelig. For å snu dette ønsker vi å åpne midlertidige byrom og bringe midlertidige kunstprosjekter til publikum i områdemodningen.

Ikke bare gjør kunst og kultur byen mer fargerik, tankevekkende og interessant for dem som jobber, bor og besøker den, men det påvirker også hvordan byen og bylivet utvikler seg. Vi ønsker at kunst og kultur ikke bare skal være for de få, men for de mange, og tilgjengeliggjøre den for dem som opplever den i bybildet – noen hver dag på vei til jobb, andre helt tilfeldig.

Kunstner: Jo Bentdal Dokumentasjonsfoto: Jon Gorospe

Vi er fortsatt i en tidlig fase og vet ikke nøyaktig hvordan vi skal gå frem, men vi ønsker å eksperimentere, som Ferd alltid gjør.

Vårt første eksperiment er på 3KT. Dette tror vi blir lekent, levende og inkluderende. Noe blir midlertidig, noe blir kanskje permanent? Reisen har vi akkurat startet og den har ingen ende.

Kunstnere