Hieronymus Heyerdahls gate 1 er et klassisk bygg tegnet av arkitektene Torp og Torp. Den stilrene funksjonalistiske bygningen sto ferdig i 1936.

Foto: Foto: Leikny Havik Skjærseth

Sted
Hieronymus Heyerdahlsgate 1
Status
Til utleie
Gå til prosjektside
Ledige arealer
868
Total
13 700
Byggeår
1936
Arkitekt
Torp & Torp

Om eiendommen

Bygningen er den eneste som har adresse Hieronymus Heyerdahls gate, og har følgelig fått navnet 1. Navnet stammer fra mannen bak rådhusreguleringen, som ofte omtales som “Rådhusets far”. Skulder til skulder med Rådhuset og Tordenskioldsgate 12 danner de tre en imponerende fasade mot fjorden. Bygget har et stramt ytre som samtidig er rikt dekorert med art deco-elementer og relieff i teglstein.

Beliggenhet

Hieronymus Heyerdahls gate 1 har fantastisk utsikt over Oslofjorden, Aker Brygge og Akershus Festning. Eiendommen er plassert midt i aksen mellom Bjørvika og Vika, og har en optimal CBD-beliggenhet, i tillegg til en unik nærhet til alt av Oslos rike kultur- og matscene.

Med trikkeforbindelse rett utenfor døren er man godt dekket med offentlig kommunikasjon. Oslos største kollektivknutepunkter er alle kun et kort stenkast unna og morgenkaffen kan gjøres unna på en rask spasertur langs Havnepromenaden, gjennom Kvadraturen, forbi Nationaltheatret eller over plenen på Akershus Festning.

Rehabilitering

Eiendommen har fått en omfattende rehabilitering for å tilfredsstille dagens og morgendagens krav til fleksible og funksjonelle kontorlokaler, med utadrettet virksomhet på gateplan.

Bærekraft i Hieronymus

Hieronymus er rehabilitert i samarbeid med Byantikvaren i Oslo. Teglfasaden er rehabilitert og alle vinduer er skiftet. Vi har lagt vekt på varige materialer i rehabiliteringen som vil gi en betydelig energigevinst. Vi har tilrettelagt for et mer utadrettet byliv på gateplan og bærekraftige valg gjennom blant annet sykkelparkering og avfallshåndtering.

I nærheten

Kontaktinformasjon