Hieronymus fasade
Foto: Leikny Havik Skjærseth

Nå står Hieronymus Heyerdahls gate 1, bedre kjent som «Hieronymus», klart etter en omfattende rehabilitering. Beliggenheten er ettertraktet, og allerede nå er over 50 prosent av lokalene utleid.

Ferd Eiendom er nylig ferdig med å totalrenovere bygget fra 1936, både på innsiden og utsiden.

– Hieronymus er oppgradert fra topp til bunn. Vi er stolte over hva vi har fått til med den ærverdige eiendommen og ønsker nye og gamle leietakere velkommen, sier Camilla Krogh, administrerende direktør i Ferd Eiendom.

– Hieronymus’ renovering viser et eksempel på Ferds visjon om å skape varige verdier. Vi har et evighetsperspektiv på eierskapet, og det gjenspeiler seg i arbeidet vi har lagt i rehabiliteringen. Fasaden er verneverdig, og vi har lagt ned en stor jobb med tilbakeføring av vinduer, og i farge- og materialvalg som står seg i generasjoner, fortsetter Krogh.

 

Bredt tilbud til leietakerne

Hieronymus består av åtte etasjer og har plass til opptil 500 arbeidsplasser. Ferd Eiendom kjøpte bygget i 2020 og startet rehabiliteringen i 2021.

Ole Blaauw Johansen er næringsdirektør i Ferd Eiendom. Han forteller at første etasje er åpnet opp og knapt til å kjenne igjen.

– To bakgårder er oppgradert og utvidet med overbygd glasstak og bundet sammen slik at de kan brukes som et sammenhengende fellesareal. Bygget har to ærverdige og verneverdige innganger mot nord og sør som begge er oppgradert med ny belysning. Lysinnslipp er forbedret og støynivå redusert med nye eike- og teakpregede vinduer.

Noen av de viktigste tilbudene til leietakere i Hieronymus, i følge Blaauw Johansen:

  • Et helt nytt moderne treningsrom, sykkelparkering og -spa, tørkerom og ladeskap, samt nyoppussede garderober og fellesarealer.
  • Et bredt tilbud for besøkende og ansatte som kaffebar, kiropraktor og frisør.
  • Den helt nye personalrestauranten i første etasje vil stå klar i november. Dette skal være et levende sted gjennom arbeidsdagen, og arealet skal stå til leietakers disposisjon.
  • Interiøret i kontorarealene kan tilpasses til leietakernes ønsker, slik at planløsning, plassering av møterom, form og farge oppfyller individuelle krav.

Sammen med art deco-elementer fra 30-tallet og et historisk navn som spiller på rådhusets historie, har Hieronymus nå en perfekt blanding av historie og modernitet. Identiteten til bygget og historien om Hieronymus er illustrert og formidlet av kunstneren Børge Bredenbekk og vises gjennomgående i byggets interiør og dekor.

Perfekt beliggenhet

Beliggenheten til Hieronymus gir en praktfull utsikt over Oslofjorden og er i kort avstand til byens kulturelle og kulinariske tilbud. Nye leietakere i Oslofjord Sparebank har allerede kommet på plass i Hieronymus og Euro Accident flytter inn 1.november 2023.

– En mer perfekt beliggenhet kan man ikke få!

Det sier administrerende direktør i Oslofjord Sparebank, Bjørn-Erik Øverland, som også påpeker at bankens navn og profil knapt kunne passet bedre til utsikten over Oslofjorden fra Hieronymus.

– De ansatte er henrykte over beliggenheten og fasilitetene på bygget. Hieronymus ligger tett på kollektivknutepunkter som gjør det enkelt for både ansatte og kunder å komme hit til disse historiske lokalene, sier Øverland.

Hieronymus
Foto: Leikny Havik Skjærseth

Høye krav til energieffektivitet

Bygget skal sertifiseres til Breeam In-Use Very Good og energimerke C. Det har blitt gjennomført energitiltak som utskiftning av vinduer og etterisolering av fasade. Det er installert ny energieffektiv belysning med tilhørende energieffektiv styring og moderne styringssystem på klimaanlegg. Måling av CO2-avtrykk er gjennomført under rehabiliteringen og vil bli målt løpende i driftsfasen. Ved å konservere mange av eiendommens eksisterende kvaliteter, ivaretar vi historisk identitet samtidig som vi sparer miljøet for unødvendig be

lastning.

– Jeg ønsker å takke alle involverte, spesielt våre leietakere, for tålmodigheten de har vist gjennom denne prosessen. Vi er sikre på at resultatet er noe alle kan være stolte av, sier Krogh om rehabiliteringen som har vart i to år.

Les mer
Hieronymus inngangsparti
Foto: Pernille Münster
Befaring utenfor Lille Studio
Nyheter

Første nabomøte etter nye skisser for Marienlyst

Stort antall naboer og andre engasjerte tok turen til Lille studio for å komme med innspill på Ferd Eiendoms nye planer for Marien...

Les mer
Nyheter

Slik vil Ferd Eiendom åpne Marienlyst

En bypark, nye kvartalsstrukturer og åpent for befolkningen. Marienlyst skal få en ny rolle som midtpunkt i nabolaget, og bli tett...

Les mer