Befaring utenfor Lille Studio
Lille Studio

Stort antall naboer og andre engasjerte tok turen til Lille studio for å komme med innspill på Ferd Eiendoms nye planer for Marienlyst.

Den 12. september arrangerte Ferd Eiendom det første nabomøtet på Marienlyst etter at forslaget til byplangrep for Marienlyst ble sendt inn til Plan- og bygningsetaten. Det betyr at de første skissene som viser Ferd Eiendoms ambisjoner for hvordan Marienlyst kan bli i fremtiden, er klare.

Om lag 125 var innom Ferd Eiendoms medvirkningssentral, Lille studio, utenfor Store studio ved Kringkastingshuset.

– Vi er svært glade for at engasjerte naboer tok turen og kommer med gode innspill, kritiske spørsmål og ris og ros om de nye planene, sier Øyvind Svare Lorentzen, direktør for Marienlyst-prosjektet.

– Vi ønsker at Marienlyst skal bli et sted hvor både naboer og tilreisende skal føle seg velkommen og tilby de aktivitetene og funksjonene som folk ønsker seg. Men da trenger vi innspill, oppfordrer Lorentzen.

De foreslåtte hovedgrepene i planforslaget er blant annet en bypark, nye kvartalsstrukturer og å åpne opp området for alle. Marienlyst skal få en ny rolle som midtpunkt i nabolaget, og bli tettere koblet på byen.

Trykk her for å lese oppsummeringsrapporten fra nabomøte.

FLERE NABOMØTER

Som en del av Ferd Eiendoms medvirknings- og innspillsarbeid, er det planlagt flere nabomøter fremover fordelt på forskjellige temaer.

– For at Marienlyst skal bli så bra som mulig er vi helt avhengig av engasjerte naboer og oslofolk sier sitt, sier Lorentzen.

Nabomøtene vil bli annonsert med fysiske plakater i nabolaget og på Ferd Eiendoms nettsider.

TIDLIG I PROSESSEN

Ferd Eiendom er fortsatt tidlig i prosessen med arbeidet med planforslaget til Marienlyst. Det endelige planforslaget skal etter planen sendes inn til Plan- og bygningsetaten i slutten av 2024.

Det er også mulig å komme med innspill eller spørsmål til planforslaget på e-post marienlyst@ferd.no.

 

Les mer om prosjektet her
Hieronymus eiendom
Nyheter

Et ikonisk Oslo bygg klar for nye leietakere

En bypark, nye kvartalsstrukturer og åpent for befolkningen. Marienlyst skal få en ny rolle som midtpunkt i nabolaget, og bli tett...

Les mer
Nyheter

Slik vil Ferd Eiendom åpne Marienlyst

En bypark, nye kvartalsstrukturer og åpent for befolkningen. Marienlyst skal få en ny rolle som midtpunkt i nabolaget, og bli tett...

Les mer