
Foto: LEVA
Ferd Eiendom legger vekt på åpenhet og dialog i utviklingen av Trekanttomten. Gjennom medvirkningsprosessen har naboer og andre interessenter fått muligheten til å bidra med innspill og påvirke prosjektet.
Foto: LEVA
Ferd Eiendom legger vekt på åpenhet og dialog i utviklingen av Trekanttomten. Gjennom medvirkningsprosessen har naboer og andre interessenter fått muligheten til å bidra med innspill og påvirke prosjektet.
Den 15. januar inviterte Ferd Eiendom til et åpent prosjektkontor på Ruseløkka skole, hvor beboere fikk innblikk i planene og anledning til å snakke direkte med prosjektteamet.
Trekanttomten, som ligger sentralt på Aker Brygge, skal utvikles til et attraktivt og inkluderende byområde. Ferd Eiendom og Vedal Investor fikk tilslaget på tomten i 2020, og siden den gang har prosjektet vært gjennom en grundig planleggingsprosess. Allerede tidlig i arbeidet ble det gjennomført en sosiokulturell stedsanalyse for å forstå hvordan området brukes i dag, og hvilke muligheter som ligger i utviklingen.
I løpet av prosessen har det blitt arrangert flere medvirkningsaktiviteter, blant annet åpne møter, dybdeintervjuer, feltobservasjoner og informasjonsposter på tomten. Gjennom den sosiokulturelle stedsanalysen ble barn og unge pekt på som en viktig gruppe mange er opptatt av, og som mangler tilbud og aktiviteter i området. Det har derfor vært et spesielt fokus på å inkludere barn og unge i prosessen, en gruppe som ofte ikke blir hørt i formelle prosesser. Erfaringene fra disse aktivitetene har gitt verdifulle innspill til hvordan uterommene og førsteetasjene kan utformes for å skape et levende bymiljø.
På prosjektkontoret fikk naboene innsikt i planforslaget, lære hvordan man kan sende inn høringsinnspill, og ikke minst diskutere prosjektet med både utbyggere og representanter fra Plan- og bygningsetaten (PBE).
– Vi har hatt en god dialog med PBE gjennom hele prosessen, og det var positivt at de kunne delta på dette arrangementet, sier Lovise Hjortdal, prosjektansvarlig i Ferd Eiendom.
Flere av de fremmøtte ga uttrykk for at de satte pris på medvirkningsprosessen.
– Vil bare takke for en flott mulighet til å få prosjektet presentert og diskutere det med utbygger og kommunen. Et veldig fint initiativ, var tilbakemeldingen fra en nabo i etterkant av møtet.
Også Ruseløkka/Skillebekk beboerforening var positive:
– Vi registrerer at Ferd har lagt ned store ressurser i medvirkningsprosessen og håper dette fortsetter videre. Særlig vil vi trekke frem de gode presentasjonene vi fikk av prosjektet.
Gjennom medvirkningsprosessen har mange fremhevet verdien av de grønne kvalitetene i prosjektet. Spesielt har byrommet Støperilunden og trærne langs Dokkveien fått positive tilbakemeldinger. Tiltak som skaper en mer menneskelig skala i byrommene, som beplantning og bysokkel, har også blitt godt mottatt.
Det var bred støtte til tiltak som fremmer bedre gangforbindelser og tryggere trafikkforhold. Mange har blant annet uttrykt seg positivt til flyttingen av taxiholdeplassen og etableringen av et nytt torg på Ragnar Kalheims plass.
– Ferd Eiendom legger vekt på å skape et inkluderende og levende byrom, og prosjektet på Trekanttomten bygger på grundige analyser og innspill fra lokalmiljøet. Med fokus på åpenhet og medvirkning fortsetter vi arbeidet med å realisere et prosjekt som kommer både naboer og byen til gode, avslutter Hjortdal.